Купување на недвижен имот на рати

2.11.2020
Купување на недвижен имот на рати

ИМОТ НА РАТИ

Дали сакате да инвестирате во имот покрај море? Дали немате доволно готовина и не сакате да земете заем или да го ставите под хипотека вашиот имот во Чешка? Тогаш имаме начин како да стигнете до станот, семејната куќа или недвижниот имот на поинаков начин!

Излегува купувањето недвижен имот на рати

Кога купувате недвижен имот за готовина, ќе бидете принудени да потрошите голема сума одеднаш. Ако ја немате потребната сума, ќе мора да почекате додека не ја зачувате. Со купување на рати, вашиот првичен расход нема да биде толку голем во споредба со првата опција и можете веднаш да го искористите имотот. Ќе се израдувате себеси, вашите деца и вашето семејство без непотребно чекање. Цената на имотот така ќе се распореди на неколку рати, но во моментот кога, на пример, ќе ви требаат парите, тие нема да бидат врзани во имотот. Потоа можете да ги користите за други купувања. Исто така, купувањето недвижен имот или земјиште е добра заштита од инфлација и не само тоа. Во рок од неколку години, цената на дадениот имот може да се искачи за десетици отсто повисока.

УСЛОВИ ЗА КУПУВАЊЕ ИМОТ НА РАТИ

• Плаќате само 30, 40 или 50% од куповната цена според договорот

• Имате можност да ја искористите кризата во ваша корист, односно да купите евтино веднаш, не поскапо подоцна кога веќе имате заштеда, но нема да има криза и цените вртоглаво ќе пораснат

• Нема да има одобрение за кредит, доволно е да ја изразите вашата намера за купување недвижен имот со потпишување на договорот

• Можете да ракувате со сè, од удобноста на вашиот дом и од далечина, без потреба од никакво патување

• Висината на ратата и должината на отплатата ја одредувате сами

• При купувањето стан не треба да се грижите за ништо, гарантираме сигурност и брзина на трансакцијата.

• За купување стан на рати потребна ви е само првата рата и два документи

• Паметно е да се искористи моменталната состојба на пазарот на недвижности

                                   

УСЛОВИ И ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

• Најмалку 18 години

• Минимална рата од 300 евра

• Максималниот износ на недвижен имот на рати е 80.000 евра

• Максимален рок на отплата 7 години.