Остварете ги вашите соништа за живот покрај море со програмата Golden Visa

22.1.2024

ПРЕДНОСТИ НА ГРЧКАТА ЗЛАТНА ВИЗА ПРОГРАМА (Златна виза)

Остварете ги вашите соништа за живот покрај море со програмата Golden Visa

Грчката програма за златни визи е една од најконкурентните и најприфатливите програми во Европа. Со купување од само 250.000 евра, вие и вашето семејство можете да патувате, живеете, добивате здравствена заштита или студирате каде било во ЕУ. Грчката Златна виза овозможува безвизно патување во сите земји во Шенген зоната, вклучувајќи ги Австрија, Белгија, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Франција, Германија, Грција, Унгарија, Исланд, Италија, Латвија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Малта, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска и Швајцарија.

Оваа програма е еден од најдобрите начини да ја обезбедите вашата иднина бидејќи имате второ место да се јавите дома.

КЛУЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ - Придобивки од грчката златна виза

1) Деца – вклучува издржувани деца до 24 годишна возраст
2) Шенген – безвизно патување во Шенген зоната
3) Објекти – Пристап до здравствена заштита и образование
4) Во поширокото семејство спаѓаат родителите на двата брачни другари
5) Останете без услов за минимална должина на престој
6) Државјанството дава право да аплицира за државјанство на ЕУ

ЗОШТО ГРЦИЈА?

Грција е одлична база за патување низ Европа со одлични воздушни врски со континентот и остатокот од светот. Нејзината медитеранска клима и бројните острови ви овозможуваат да имате одморен начин на живот речиси цела година. Покрај тоа, нуди висок квалитет на живот бидејќи може да се пофали со современи медицински установи, продавници, природни убавини, културни настани и многу приватни училишта и универзитети кои го користат англискиот јазик како наставен јазик.

Како носител на грчка карта за постојан престој, ќе ги имате истите права како и грчките државјани.

ЛЕСНО ДОБИВАЊЕ НА ГРЧКА ЗЛАТНА ВИЗА

Со 27 години специјалисти за пребарување имот, нашиот тим се потпира на нашето знаење и искуство за да го направи вашето барање за виза лесно и брзо.

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

– Валидна копија од пасош
– 3 актуелни фотографии во боја
– копија од конечниот купопродажен договор за имотот или имотите за минимален износ од 250.000 евра
– потврда за пренос (имотен лист) од земјишниот регистар
– Барање за дозвола за престој 2.000 евра по возрасен
– за членовите на семејството на апликантот (сопруг/сопруга, деца, дополнителна неодамнешна потврда за брачен или семеен статус, преведена и обезбедена со печат апостил кој ја означува нивната врска.