Процес на купување во Црна Гора

Први ви ја донесовме можноста за купување недвижен имот во странство! Ние сме чешки с.р.о. и ние го гарантираме резултатот од трговијата и секоја круна што ќе ја потрошите. Иако продаваме во повеќе држави, секогаш работиме 100% од работата. Менаџерот за продажба лично се грижи за продажбата на секоја земја.

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

 • Пишете ни или јавете ни се и ќе разговараме која е вашата намера. Ќе дадеме професионални и фер совети. Ќе ги решиме вашите барања, техничките параметри како големина, локација итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

 • Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата понуда.

 • По договор, ќе организираме проверка на имотот на лице место, каде што нашите експерти ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.

 • По изборот на конкретен имот, можеме да подготвиме договор за резервација (пред-купување SOSB) и ќе платите такса за резервација за да можеме да го резервираме имотот што сте го избрале за вас. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена и е приближно 10-15% од куповната цена. Се плаќа на сметка во Црна Гора.

 • Огласената цена е со провизија.

 • Потоа се издаваат потребните документи (купопродажен договор, полномошно, договор за правни услуги). По потпишувањето на купопродажниот договор се плаќа остатокот од купопродажната цена.

 • После тоа, нотарот поднесува предлог за упис во земјишниот регистар, а по завршувањето на уписот го испраќаме имотниот лист.

Што ќе платам надвор од горенаведеното?

 • Цената за преносот и комплетните правни услуги поврзани со стекнувањето на сопственоста е прибл. Од 300 до 500 евра. Доколку купувачот сака да користи нотарски зачувани услуги кај нотар, до 1% од зачуваниот износ се плаќа посебно на сметката на нотарот.

Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

 • За енергија и вода плаќате такса од околу 100-200 € месечно во текот на сезоната (5 до 9 месеци) и 10-15 € месечно во вонсезона.

 • Осигурувањето на имот може да се договори преку нашите партнери.

 • Годишниот надоместок за одржување во Црна Гора се плаќа поединечно според вашите потреби и барања.

 • Годишниот законски законски данок на имот е до 2 € по м2 корисна површина.

Што ако купувам празен имот или имот што треба да се поправи?

 • Во случај на неопходни поправки или опрема на имотот, ќе препорачаме експерт.

Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

 • Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.
 • Договорено осигурување на имот за одмор на барање.

Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

 • Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот кај нас на нашата веб-страница.

Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

 • Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму. Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz , каде што можете да управувате со вашиот имот - порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.

Под кои околности можам да изнајмувам?

 • На изнајмениот кревет ќе треба да плаќате рамен данок од 80% годишно. Категоризацијата можете да ја договорите во локалната канцеларија за неколку минути. Ако не ви се допаѓа, можеме да помогнеме.