Процес на купување во Хрватска

Први ви ја донесовме можноста за купување недвижен имот во странство! Ние сме чешки с.р.о. и ние го гарантираме резултатот од трговијата и секоја круна што ќе ја потрошите. Иако продаваме во повеќе држави, секогаш работиме 100% од работата. Менаџерот за продажба лично се грижи за продажбата на секоја земја.

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

 1. Пишете ни или јавете ни се и ќе разговараме која е вашата намера. Ќе дадеме професионални и фер совети. Ќе ги решиме вашите барања, техничките параметри како големина, локација итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

 2. Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата понуда.

 3. По договор, ќе организираме проверка на имотот на лице место, каде што нашите експерти ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.

 4. По изборот на конкретен имот, можеме да подготвиме договор за резервација (пред-купување SOSB) и ќе платите такса за резервација за да можеме да го резервираме имотот што сте го избрале за вас. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена и е приближно 10-15% од куповната цена. Се плаќа на сметка во Хрватска.

 5. Огласената цена се прикажува без провизија за агенцијата (3% + ДДВ) и без правна услуга во Хрватска (1-2%).

 6. Потоа се издаваат потребните документи (купопродажен договор, полномошно, договор за правни услуги). По потпишувањето на купопродажниот договор се плаќа остатокот од купопродажната цена.

 7. После тоа, нотарот поднесува предлог за упис во земјишниот регистар, а по завршувањето на уписот го испраќаме имотниот лист.

Што ќе платам надвор од горенаведеното?

 • Цената за преносот и комплетните правни услуги поврзани со стекнувањето на сопственоста е од 1 до 2% од куповната цена на имотот. Доколку купувачот сака да користи нотарски зачувани услуги кај нотар, до 1% од зачуваниот износ се плаќа посебно на сметката на нотарот.

Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

 • За енергија и вода плаќате такса од околу 100-200 € месечно во текот на сезоната (5 до 9 месеци) и 10-15 € месечно во вонсезона.

 • Осигурувањето на имот може да се договори преку нашите партнери.

 • Годишниот надоместок за одржување во Хрватска се плаќа поединечно според вашите потреби и барања.

 • Годишниот законски законски данок на имот е до 2 € по м2 корисна површина.

Што ако купувам празен имот или имот што треба да се поправи?

 • Во случај на неопходни поправки или опрема на имотот, ќе препорачаме експерт.

Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

 • Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.
 • Договорено осигурување на имот за одмор на барање.

Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

 • Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот на нашата веб-страница.

Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

 • Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму. Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz , каде што можете да управувате со вашиот имот - порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.

Под кои околности можам да изнајмувам?

 • Ќе треба да плаќате рамен данок од 80 евра годишно по изнајмен кревет. Категоризацијата можете да ја договорите во локалната канцеларија за неколку минути. Ако не ви се допаѓа, можеме да помогнеме.