Процес на купување во Бугарија

Први ви донесовме можност да купите недвижен имот во странство! Ние сме чешки с.р.о. и ние го гарантираме резултатот од трговијата и секоја круна што ќе ја потрошите. Иако продаваме во повеќе држави, секогаш работиме 100% од работата. Менаџерот за продажба лично се грижи за продажбата на секоја земја.

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

 • Пишете ни или јавете ни се и ние ќе разговараме за вашата цел. Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе разговараме за вашите барања, техничките параметри како што се големината, локацијата итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

 

 • Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата понуда.

 

 • Одлучете како сакате да го видите имотот. Имате можност да изберете или онлајн турнеја во реално време или лична турнеја.

 

 • Доколку изберете лична тура, ние ќе се погрижиме за сместување три дена, превоз до и од аеродром бесплатно, во случај на резервација на имот.

 

 • Ќе организираме посети на локацијата каде што нашите експерти ќе се погрижат да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.

 

 • По изборот на конкретен имот, ќе подготвиме договор за резервација и ќе платите такса за резервација за да можеме да го резервираме имотот што сте го избрале за вас. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена и изнесува 2.000 евра. Се плаќа на сметка во чешка банка.

 

 • Потоа се составуваат потребните документи (договор за купување, договор за правни услуги, договор за чување пари). По потпишувањето се плаќа остатокот од куповната цена или во случај на рати договорениот аванс.

 

 • Сите износи се чуваат на сметката за ескру на адвокатот Иван Петров.

 

 • Ќе ги подготвиме потребните декларации за кои потписите треба да бидат заверени кај чешки нотар.

 

 • Следува препис на нотар, упис во катастар на недвижности и издавање имотен лист.

 

 • Во случај на купување на рати, преносот се одвива на ист начин, разликата е во тоа што хипотекарниот заем е регистриран на име на вашиот инвеститор. Откако ќе се плати последната рата, службеноста се брише и вие станувате 100% сопственик на имотот.

Што ќе платам надвор од горенаведеното?

 • Цената за преносот и сите услуги поврзани со стекнувањето на сопственост е од 6 до 8% од куповната цена на имотот.

 

 • Доколку имотот не е резервиран за време на вашиот инвестициски престој во Бугарија, ќе се наплаќаат услуги како што се трансфер аеродром и сместување. Доколку одлучите да купите подоцна, ќе ви го вратиме уплатениот износ.

Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

 • За енергија и вода плаќате такса од околу 20–40 € месечно, во зависност од големината на станот.

 

 • Осигурувањето на имот ќе ве чини приближно 120 евра годишно.

 

 • Ќе плаќате и годишен надоместок за одржување (ви кажавме за тоа кога го избравте имотот). Во годишниот надоместок за одржување се вклучени услугите поврзани со работењето на комплексот во кој се наоѓа вашиот имот, како што се: одржување на базен, обезбедување, сечење трева и одржување зеленило, поправка на фасади на зграда, плаќање на електрична енергија во заедничките простории и лифтот, и повеќе.

 

 • Годишниот законски законски данок на имот е приближно 1 € по м2.

Што ако купувам празен имот или имот што треба да се поправи?

 • Ќе се погрижиме и за мебелот. Ќе ви предложиме неколку варијанти кои ќе ги испратиме како визуелизација, а потоа ќе ја изберете цената и видот на мебелот. Сè професионално ќе составиме и средиме.

 

 • Во случај на неопходна поправка, поголема или помала, ќе препорачаме експерт и ќе ја провериме неговата работа за вас.

Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

 • Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.

 

 • Договарањето на осигурување на имот за одмор е прашање на се разбира.

 

 • Како дел од нашите УСЛУГИ ПО ПРОДАЖБА, ние ќе се грижиме за работењето и управувањето со вашиот имот во периодот во кој нема да го користите имотот за ваша употреба.

 

 • транспорт, добредојде, сместување, чистење и перење, ќе се грижиме и за вашите роднини и клиенти.

 

 • Ако сакате да останете подолго во Бугарија, ќе се погрижиме и за поставување на долгорочен престој (ќе ви се исплати, на пример, кога ќе има уште едно заклучување или ако сакате да имате автомобил таму).

 

 • Дали ќе купите автомобил и ќе треба да го паркирате? Не трошете 20.000 евра за гаража. Со задоволство ќе ви организираме покриен паркинг за потребниот период, за само 400 € годишно.

 

 • Дали сакате да изнајмите автомобил? Со задоволство ќе се договориме! Имаме бесплатни автомобили само за клиентите на нашата компанија. Плаќате само надомест за одржување. Ако сакате да купите сопствен автомобил, со задоволство ќе ви го организираме.

 

 • Ако не сакате да возите, има редовна автобуска линија Варна-Бургас секој час.

 

 • Сите услуги се платени, по нормални цени на територијата на Бугарија на денот на обезбедувањето.

Кој ќе ми помогне да изнајмувам имот?

 • Сопствениците на имот што купиле преку нашата РК можат БЕСПЛАТНО да го претстават својот имот кај нас на нашата веб-страница.

Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму. Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz , каде што можете да управувате со вашиот имот - порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.

Под кои околности можам да изнајмувам?

 • Ќе треба да платите рамен данок, со задоволство ќе го договориме.

 

 • Со добивката плаќате 10% данок. Ќе ви помогнеме и при обработката на даночната пријава.