Процесот на купување во Шпанија

Дали одлучивте да инвестирате во недвижен имот во странство? Дали сакате секој ваш одмор да биде незаборавен знаејќи дека не ве чека одјавување? Имаме прекрасни имоти во Шпанија за вас, можете да сметате на нас дека ќе ја завршиме нашата работа 100%. За време на процесот на купување, ќе направиме се за да не биде тешко купувањето на имотот.

Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура:

 • Пишете ни или јавете ни се и ние ќе разговараме за вашата намера. Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе разговараме за вашите барања, техничките параметри како што се големината, локацијата итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

 

 • Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJ ENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата моментална понуда.

 

 • Вие одлучувате како сакате да го видите имотот, имате можност да изберете или онлајн турнеја во реално време или лична турнеја.

 

 • Доколку изберете лична тура, ние ќе се погрижиме за превоз до и од аеродромот бесплатно.

 

 • Ќе организираме тури на лице место каде што нашите експерти ќе се погрижат за тоа да имате доволно време да изберете и да донесете одлука.

 

 • По изборот на конкретен имот, ќе подготвиме договор за резервација и ќе ја платите таксата за резервација за да можеме да го резервираме имотот што сте го избрале за вас. Надоместокот за резервација е дел од куповната цена и изнесува 13.000 €. Се плаќа на сметка во чешка банка.

 

 • Потоа се составуваат потребните документи (договор за купување, договор за правни услуги, полномошно, договор за чување пари). За да можеме да ги преземеме сите овие чекори и договори, треба да воспоставиме NIE број за вас, кој е неопходен во Шпанија за секоја финансиска и правна активност, вие се потврдувате со него исто како во Чешка со вашиот број на раѓање. .

 

 • Сите суми се депонираат на зачуваната сметка на адвокатот-нотар во Шпанија.

 

 • Следува препис на нотар, упис во катастар на недвижности и издавање имотен лист - т.н.

 

Кои се трошоците за управување со имотот?

 • Овде плаќате до 130 евра месечно за струја и вода, во зависност од потрошувачката.

 

 • Во периодот кога овде нема да користите вода и струја, цената нема да надмине 10€.

 

 • Има данок на ИБИ (данок на имот) овде зависи од големината и староста на имотот.

По купувањето на имотот, ние ќе продолжиме со задоволство да ви помогнеме со се!

Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

 • Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму. Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz, каде што можете да управувате со вашиот имот. Порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.