Процесот на купување во Кипар

Први ви ја донесовме можноста за купување недвижен имот во странство! Ние сме чешки с.р.о. и ние го гарантираме резултатот од трговијата и секоја круна што ќе ја потрошите. Иако продаваме во повеќе држави, секогаш работиме 100% од работата. Менаџерот за продажба лично се грижи за продажбата на секоја земја.

Во Кипар соработуваме со најголемите програмери на островот, како во северниот дел, така и во јужниот, европскиот дел.

 • Деловните партнери веќе имаат изградено десетици проекти и државни договори и се на пазарот повеќе од 35 години, вработуваат повеќе од 1000 луѓе, учествуваат во садење шуми (секој клиент има свое дрво), им помагаат на животните на островот и користат соларна енергија енергија во проекти и најдобри градежни материјали.

 

 • Повеќето од нашите проекти се наоѓаат во најбрзо растечката област на островот: Искеле, тоа е областа што е избрана за најдобра инвестиција покрај море за 2021 година и во целиот свет! Има побарувачка за недвижен имот од целиот свет и проектите брзо се продаваат. Ние исто така нудиме недвижен имот во Киренија и Есентепе, каде што има неверојатен поглед на морето и прекрасните планини. Нудиме и недвижен имот во Пафос, тој моментално е најдобар град во развој за инвестирање на југот на островот, има неколку светски познати терени за голф, а аеродромот е на само 25 минути од нашите проекти.

 

 • Имаме претставник од Чешка во Пафос во управувањето со компанијата, така што ќе бидете згрижени 100%.

 

 • Ние сме ексклузивен претставник на развивачот, што значи дека ние и нашите клиенти купуваме директно од продавачот. Значи, не ни плаќате никаква провизија како што е случајот во Чешка и Словачка.

 

 • Веќе 10 години сме ваш претставник покрај море во различни земји низ светот. Ние самите поседуваме имоти во Кипар и совршено го познаваме локалниот пазар. Ние ги правиме сите услуги пред и по продажбата преку нашиот партнер.

 

 • Први ви донесовме можност да купите недвижен имот во странство! Ние сме чисто чешка компанија и го гарантираме резултатот од трансакцијата и секоја круна што ќе ја потрошите.
  Како се одвива изборот и последователното купување на недвижен имот, процедура: Пишете ни или јавете ни се и ќе разговараме која е вашата намера. Ќе советуваме професионално и праведно. Ќе ги решиме вашите барања, техничките параметри како големина, локација итн. и заедно ќе го избереме имотот од соништата.

 

 • Можете исто така да ја погледнете нашата веб-страница WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ и да изберете имот од нашата понуда.

 

 • Вие одлучувате како гледате на имотот. Повеќето клиенти ќе изберат проверка на лице место, меѓутоа, за многу вработени клиенти, ние беспрекорно ќе организираме сè од далечина, од самиот избор на единицата, планот на рати до изборот на мебел и апарати и изнајмување на вашиот имот, вие не мора да одите никаде и да решите ништо, нашите специјалисти во Кипар со задоволство ќе ви помогнат да организирате Ќе ги објасниме условите и придобивките од посетата на имотот и проектите на лице место.

Што ќе платам надвор од горенаведеното?

 • Зависи од самиот проект, некаде имаме бесплатен мебел и бела техника во цената, некаде не.

 

 • ДДВ е 5% во северниот дел

 

 • Моментално е нова повисока стапка на запишување во катастар и пренос на дел од земјиштето на ваше име, кога ќе стане актуелно ќе го внесеме во процедура. Порано беше 3%, сега дефинитивно ќе биде поголем процент.

 

 • Доколку инвестирате за изнајмување и препродавање за време на изградбата, ќе ве советуваме за најповолниот начин да инвестирате.

 

 • Во јужниот дел ДДВ за првиот имот е од 5% до 19% - во зависност од начинот на користење (постојано живеалиште или изнајмување), правни услуги околу 1500 евра и регистрација во катастар и пренос на дел од земјиштето уште околу 3000 евра

 

 • Секој развивач има свој правен оддел, така што правните услуги може да се разликуваат.

 

Кои ќе бидат трошоците за управување со имотот?

 • Плаќате за енергија и вода само според потрошувачката (само за време на престојот кога сте на лице место во вашиот имот покрај море) во текот на годината што имотот е изнајмен и не плаќате ништо за комуналии (советуваме)

 

 • Осигурувањето на недвижен имот ќе ве чини приближно 65 до 120 евра годишно, друштвото за управување автоматски го одзема од приходот од изнајмување

 

 • Ќе плаќате и годишен надоместок за одржување, секогаш ви ја кажуваме сумата однапред. Годишниот надоместок за одржување вклучува услуги поврзани со проектот во кој се наоѓа вашиот имот, како што се: одржување на базен, 24x7 обезбедување, сечење трева, одржување зелено, користење на фитнес центар, спа зона, базен, поправка на фасади на згради, струја во заеднички простории, лифт и друго.

 

 • Годишниот данок на имот во Северен Кипар е околу 3 CZK по м2!

 

 • Исто така, водата, струјата и гасот се релативно поевтини, исто така е остров на студенти, има повеќе од 25 универзитети и студенти од целиот свет, постои британски закон, тоа е поранешна британска колонија, самиот процес на купување имотот е многу полесен отколку овде.

Како ќе се грижиме за работата на вашиот имот по купувањето?

Ние ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.


• Ќе се погрижиме за пренос на вода и струја на ваше име.

 • Договарањето на осигурување на имот за одмор е прашање на се разбира.

 

 • Заедно со инвеститорот ќе се грижиме за изнајмувањето и работењето на вашиот имот, сезоната овде е долга, а изнајмувањето е преку целата година. Слушнав дека Mojenemovitostumore.cz има портал подготвен за клиенти

 

 • Да, точно е. Го цениме секој клиент, комуницираме долгорочно и помагаме во последователно управување со имотот. Ние не сме компанија која ве мами да купувате и завршува таму.

Како доказ и нешто дополнително, создадовме ПОРТАЛ ЗА КЛИЕНТ за нашите клиенти достапен на clienti.mojenemovitostumore.cz, каде што можете да управувате со вашиот имот - Порталот за клиенти ви е достапен бесплатно.